Интервю на Радио Фокус с Георги Атанасов, кандидатът за кмет на район Банкя от

...
Интервю на Радио Фокус с Георги Атанасов, кандидатът за кмет на район Банкя от
Коментари Харесай

Георги Атанасов: Банкя е място с много строга идентичност, нашата кауза е да я запазим

Интервю на  Радио " Фокус "  с Георги Атанасов, кандидатът за кмет на регион " Банкя "  от коалиция ПП-ДБ и " Спаси София ". 

Здравейте скъпи фенове и слушатели на Радио " Фокус ".  В рамките на предизборна акция 2023 " Местни избори " през днешния ден ще ви показва претендентът за кмет на регион Банкя господин Георги Атанасов. Той е повдигнат от " Демократична България " и кандидат-кмет от обединението ПП-ДБ и " Спаси София ". Това е платена форма и ще беседваме по три съществени тематики:  чист въздух и потреблението на капацитета на Банкя, проблемите с паркирането в града и хаоса в ремонтите. Здравейте, и добре пристигнали.

Здравейте, на вас и на слушателите на Радио " Фокус ".

Аз ви предлагам да стартираме от това по какъв начин вие виждате регион Банкя и по какъв начин бихте желали в действителност да го видите, във връзка с чистия въздух и самия капацитет на региона? Вие сте лекар на биологичните науки към Българска академия на науките и допускам това е ваш приоритет?

Да. Банкя е доста характерно място, с доста строга еднаквост, която ние желаеме да запазим, това е наша идея. Банчани сме по-особени хора и държим доста на това по какъв начин наподобява Банкя, какво е Банкя. Банкя е едно прелестно местенце до София, което е зелено, в този момент изключително изпъстрено с доста цветове, с дребни къщи, земя, имаме минерална вода, имаме прелестни паркове и покрайнините към Банкя са доста приятни. Така че това, което следим напоследък е една наклонност, която желаеме да не се случи, т.е. да предотвратим грешките, които станаха в някои от зелените квартали на София, като " Лозенец ", примерно. Това са презастроявания, доста коли, тези трендове са рискови, съгласно мен за Банкя и ние желаеме да ги предотвратим.

Съвсем естествено, откакто приказваме за зелена система и по-чист въздух, да ви попитам и за проблемите с паркирането в града, тъй като това е също по този начин един главен проблем. Какво би ги разрешило тези проблеми?

Да вижте, ние от дълго време работим по тези проблеми аз и екипът ми. В Банкя става доста натоварено, изключително в празниците, в които имаме доста посетители от столицата и се основава един много сериозен безпорядък в паркирането. Има решения, това би могло да стане като се създадат буферни паркове за паркинги за коли, където да оставят колите си. Паркирането в центъра сега не е следено. Няма кой да го управлява и това води до доста сериозен безпорядък. Тоест, една хубава зона локална, която да лимитира паркиране в самия център с хубавите буферни паркинги.

Предполагам по образеца на София?

Да, по образеца на София. Вижте, в Банкя има къде да се създадат буферни паркове по този начин, че да се освободи самия център. Освен това няма добра велозона, велоалеи, мрежа от велоалеи, които ще освободят много трафика на колите. Защото доста хора биха пристигнали с колело, още по-хубава разходка ще ви е, на чист въздух, минерална вода, разходка с колелото, работим върху това. В момента единствено две артерии свързват Банкя със столицата, работим върху това да има различни пътища, тъй че да няма тапи, по-лесно да се доближава, да няма тапите в час пик да бъдат отстранени, това са нашите хрумвания.

Все неща, за които всички ние се борим по-добър град като цяло. Безопасната градска среда, несъмнено, и инфраструктурата също са част от проблемите в региона на Банкя. Имате ли взор и проект по какъв начин да се справите с тях и с ремонтите в града?

Да. Ремонтите, които започнаха в последните месеци внесоха необикновен безпорядък и хората са доста изнервени. Ние сме всеки ден измежду хората и виждаме настроенията. Работи се на доста места без да се обозначени обходни направления. Градът потъва в прахуляк и тиня, когато вали. Ние сме твърдо решени, че това би трябвало да се оправи. И то би трябвало да се оправи като се внесе доста явен проект по какъв начин да бъдат програмирани тези поправки по този начин, че да се работи на едно място. В момента какво се прави? Понякога се копае по три или по четири пъти, представете си вие си вършиме банята у дома, полагате тръбите, слагате плочките и по-късно викате електротехника, който да разрушава отначало. Трябва да има системност. Твърдо сме решени това да бъде главен приоритет.  На уеб страницата на общината да бъде написано по кое време стартира ремонта, кой е отговорник, по кое време свършва, обходните направления, по този начин, че да могат хората да употребяват други различни пътища, с цел да не стават тези изнервящи обстановки.

И въобще всичко да се прави систематично, по този начин както би било редно да бъде.

Да.

Като край на днешното ни изявление, може би е редно да схванат феновете и слушателите, несъмнено, на Радио " Фокус ", каква е вашата персонална идея?

Банкя ми е доста близка до душата и до сърцето. Аз съм роден там, израснал съм там, от няколко генерации банчани съм, горделив съм, че съм от този град. Освен това имам щастието да съм от един доста огромен екип, съвременен, нов, " Обединени за София ", който има доста хубави, изобретателни хрумвания за развиването на София и на кварталите към София. В Банкя също сме основали един необикновен екип от хора, които дадоха стотици часове непринуден труд, с цел да създадем една хубава визия за Банкя. Това липсва, би трябвало да бъде една доста добре премислена визия за развиване, и считам, че ние я имаме и можем да я създадем.

Благодаря ви, господин Атанасов. Това беше Георги Атанасов, кандидат-кмет на регион Банкя. Аз ви благодаря и ви поисквам триумф.

Благодаря и аз.

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР